Om oss

Vi som är uppfödare heter Paulo och Hans och använder oss av stamnamnet Hot Thundereans, som anspelar på Tv-serien ThunderCats.

Hans är SVERAK-diplomerad uppfödare och har gått pawped-kursen G1 och har innehar §16 tillstånd från länsstyrelsen för att bedriva katteri. Hans sitter även i SVERAKs förbundsstyrelse samt är ordförande för OCIS ( Ociats of Scandinavia).

Vårt intresse för Ocicat började 2010, då vi föll Ocicatens vilda uttryck och dess fantastiska intelligens och sociala förmåga. Vi började som fodervärdar till Hot Country’s ( Lena Boskär-Lööf; syster till Hans) och födde upp två kullar för hennes räkning samt en kull för uppfödaren Venator’s, den första kullen föddes 2011. Vår första egna kull föddes året efter 2012.

Vårt primära syfte med uppfödningen är en frisk och hälsosam ocicat-ras, vårt andra mål är att avla fram så nära rasstandarden som det går.

Alla våra katter är testade för PK och PRA (eller är hereditärt fria), detta inkluderar även de hanar som vi väljer för avel. Då ocicaten är en relativt liten ras är det viktigt med mångfald i uppfödningen och därför är vi alltid noggranna med vilka kombinationer vi väljer.

Vi samarbetar med flera olika uppfödare i Sverige och i andra länder och vill verka för att fler vill starta uppfödning av denna underbara ras som ocicaten är.

Våra kullar föds upp dels i vårt hem men även i hos olika fodervärdar, allt för att skapa en social, nyfiken och aktiv ras som ger närhet till människan.